Nieuws

Persbericht: HSK verzet zich met kracht tegen boete Zorgautoriteit

HSK, een landelijk opererende aanbieder van psychisch zorg, verzet zich met kracht tegen de boete die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) haar heeft opgelegd vanwege een aantal declaraties die HSK in de periode 2013-2015 volgens de NZa ten onrechte zou hebben ingediend bij zorgverzekeraars.  Lees verder..

Voorkomen is beter dan genezen en goedkoper.

Ja, het klinkt als een open deur; de gedachte om psychische klachten door gerichte interventies te voorkomen is waarschijnlijk al zo oud als de geestelijke gezondheidszorg zelf. Maar toch is het behandelen van cliënten nog vaak de core business in de GGZ en is preventie een betrekkelijk marginale activiteit. Lees verder.. 

Het Ei van Columbus om ziekteverzuim te voorkomen.

Voor zelfstandig gevestigd bedrijfsarts Jurriaan Blekemolen is @Work Preventief zo’n beetje het ei van Columbus. ‘Die preventieve coaching van HSK sluit volledig aan op allerlei actuele onderzoeken over de gevolgen van werkstress’, zegt hij. ‘Van alle mensen die we met @Work Preventief helpen, komt 92 procent weer helemaal in balans.’ Lees verder..

Coaching is een goede investering.

Terwijl bij therapie klachten centraal staan, gaat het bij HSK Coaching over persoonlijke ontwikkeling. ‘Het is eigenlijk psychotherapie voor gezonde mensen’. Het doel is om mensen op het niveau te brengen waarop ze goed functioneren. Coaching kan ook helpen bij het maken van carrièrekeuzes.
Lees verder..